Over KIS


De unieke opzet en instelling van KIS maakt de vereniging al ruim 61 jaar jong....

Geboren uit het groot aantal oorlogsslachtoffers na de tweede wereld oorlog, en nog steeds niet weg te slaan uit onze samenleving. Uiteraard is de opzet wel gewijzigd. Daar waar voorheen mensen met een verstandelijke beperking werden 'weggestopt' op mooie locaties buiten de bewoonde wereld, hebben we nu een open samenleving. Ook voor deze mensen bieden wij een veilige plek aan om te sporten.

Intergratie mislukt?

Nee, absoluut niet. Maar soms kunnen mensen met een beperking niet samen sporten met een valide afdeling. Dat is wel de wens van sommige, maar lang niet altijd leidt integratie tot het gewenste resultaat. In de formule 1 laat je ook geen standaard auto's meeracen. Deze zouden de F1 auto's alleen maar ophouden. Het staat hier wel heel gecharceerd, maar zo is het ook een klein beetje met de aangepaste sporten. Rollers en validen zouden wrevel op kunnen wekken, en dat is wel het laatste wat je binnen een vereniging wenst. Dat kost je leden van beide kanten.


Bij de KIS wordt dus sport aangeboden voor mensen met een beperking. Of dit nu verstandelijk en/of lichamelijk is, maakt niet uit. Wij doen er alles aan om één en ander in goede banen te leiden, en zorgen voor geborgenheid, veiligheid en plezier. Onze vereniging heeft tientallen vrijwilligers elke week weer voor u klaar staan. Jaar in jaar uit, al 61 jaar.


Onze vereninging is een zogenaamde Omnisport vereniging en biedt dus meerdere takken van sport aan. Heeft u ook een wens om een aangepaste sport te beoefenen maar staat deze niet in onze lijst. Doe dan een verzoek aan het secretariaat. Wij gaan dan alles uit de kast halen om de wens te realiseren. Maar daarvoor moeten wij wel goed zoeken, want

a) wij hebben trainers nodig;

b) wij moeten op zoek naar accomodatie;

c) wij moeten op zoek naar financiën en

d) alles moet realiseerbaar blijven.

 

Over KIS

Sportvereniging KIS is een sportvereniging die sport aanbiedt aan mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Algemene Voorwaarden
Huishoudelijk reglement
FAQ
Sitemap

Onze overige sites

www.50pluszwemmen.nl
lekker in warm water zwemmen

www.aangepaste-sporten.nl
MEEDOEN = WINNEN

www.COPD-zwemmen.nl
Lees over alle voordelen

www.gehandicaptensportservice.nl
Alle in's and out's

www.kennemerinvalidensportclub.nl
Grootste en oudste sportclub in Nederland voor (on)beperkt sporten

www.reuma-zwemmen.nl
Weldaad voor uw lichaam om in extra warm water te zwemmen

www.rolstoel-en-aangepastbadminton.nl
Alle "in's and out's" over het aangepast badminton

www.Unieke-sporten.nl
Onbeperkt en Unieke sporten voor mensen met beperking

Geestelijke inspanning

Wist u dat naast de lichamelijke inspanning, sporten ook ontzettend goed is voor uw geestelijke welzijn. Juist mensen met een beperking zijn gebaat bij een stuk ontspanning die naast lichamelijke inspanning ook mentaal zeer goed schijnt te werken. Maar ook om uit een sociaal isolement te raken is sporten met gelijk gestemde zeer goed!

Hoe komt u met ons in contact

 • Telefoon:
  (0251) 25 47 14
 • Email:
  secretariaat@deKIS.nl
 • Adres secretariaat:
  Engelandstraat 76
  1966 NJ Heemskerk