over de kis

De unieke opzet en instelling van KIS is al sinds 1956 een feit...

Geboren uit het groot aantal oorlogsslachtoffers na de tweede wereld oorlog, en nog steeds niet weg te slaan uit onze samenleving. Uiteraard is de opzet wel gewijzigd. Daar waar voorheen mensen met een verstandelijke beperking werden ‘weggestopt’ op mooie locaties buiten de bewoonde wereld, hebben we nu een open samenleving. Ook voor deze mensen bieden wij een veilige plek aan om te sporten.

unieke sporten

Nee, absoluut niet. Maar soms kunnen mensen met een beperking niet samen sporten met een valide afdeling. Dat is wel de wens van sommige, maar lang niet altijd leidt integratie tot het gewenste resultaat.

Integratie mislukt?

In de formule 1 laat je ook geen standaard auto’s mee racen. Deze zouden de F1 auto’s alleen maar ophouden. Het staat hier wel heel gechargeerd, maar zo is het ook een klein beetje met de aangepaste sporten. Rollers en validen zouden wrevel op kunnen wekken, en dat is wel het laatste wat je binnen een vereniging wenst. Dat kost je leden van beide kanten.

Bij de KIS wordt dus sport aangeboden voor mensen met een beperking. Of dit nu verstandelijk en/of lichamelijk is, maakt niet uit. Wij doen er alles aan om één en ander in goede banen te leiden, en zorgen voor geborgenheid, veiligheid en plezier. Onze vereniging heeft tientallen vrijwilligers elke week weer voor u klaar staan. Jaar in jaar uit, al 61 jaar.

Unieke sporten
Unieke sporten

Onze vereniging is een zogenaamde Omnisport vereniging en biedt dus meerdere takken van sport aan. Heeft u ook een wens om een aangepaste sport te beoefenen maar staat deze niet in onze lijst. Doe dan een verzoek aan het secretariaat. Wij gaan dan alles uit de kast halen om de wens te realiseren. Maar daarvoor moeten wij wel goed zoeken, want
a) wij hebben trainers nodig;
b) wij moeten op zoek naar accommodatie;
c) wij moeten op zoek naar financiën en
d) alles moet realiseerbaar blijven.